Het is weer tijd voor Lowlands

Hoewel veel bezoekers donderdag al hun tentje hebben opgezet, barst Lowlands vrijdag officieel los. De polder bij Biddinghuizen huisvest voor de 22e keer het festival, waar 55.000 bezoekers zich 3 dagen lang tegoed doen aan heel veel muziek, maar ook theater, literatuur, film en politiek.

Het Britse rockduo Blood Red Shoes trapt om 13.30 uur af in de grootste tent: de Alpha. Verder zijn er vrijdag optredens van onder anderen Kaiser Chiefs, Triggerfinger, Tangarine, Disclosure, Imagine Dragons en Mando Diao. In de theatertent zijn voorstellingen te zien van bijvoorbeeld Jan Jaap van der Wal en Buurman& Buurman XL.

Als de voorspellingen uitkomen, moeten de bezoekers er rekening mee houden dat het niet droog blijft. Vooral vrijdag en zondag lijkt het nat te worden. De podia zijn echter allemaal overdekt en de organisatie houdt houtsnippers achter de hand voor als het terrein te drassig wordt.

Lowlands was dit jaar niet zoals voorgaande jaren direct uitverkocht. Hoewel dat later alsnog gebeurde, werden deze week via internet nog volop kaarten aangeboden tegen vaak lagere tarieven.

Het is weer tijd voor Lowlands
Het is weer tijd voor Lowlands (Foto: ANP)