ISIS-supporters delen folders uit in Londen

Het is niet helemaal duidelijk of het nu zionisten of extremistische moslims waren, maar wat wel duidelijk is, is dat in hartje London –Oxford Street- twee mannen het winkelend publiek doodleuk folders overhandigden met daarin een oproep om te verhuizen naar het kalifaat. Daarmee bedoelen ze de net opgerichte Islamitsche Staat in het noorden van Syrië en Irak.

Ze komen blijkbaar vriendjes tekort de in zandbak. De rekruteerders stonden gepositioneerd voor een poster waarop de tekst 'de dageraad van een nieuw tijdperk is aangebroken' stond. Een duidelijke verwijzing naar het gebied waar het woord van de maangod tegenwoordig wet is. In de literatuur die de radicalen uitdeelden, werden de offers die (voornamelijk) mannen in het Midden-Oosten leveren geprezen. Vermoedelijk doelt men op de helden die zo moedig zijn om weerloze vrouwen en kinderen levend te begraven.

De uitgedeelde wartaal doet verder een oproep aan moslims om (zoals Allah het wil) onvoorwaardelijk het kalifaat te ondersteunen. Vanzelfsprekend wil diezelfde (ietwat overschatte) god dat de leiders van ISIS gehoorzaamd moeten worden. Ook handelt het papier over het ontmaskeren van leugens over de islam en zouden moslims volgens de sharia verplicht zijn om te emigreren naar het kalifaat.

Scotland Yard zoekt nog uit of met deze kansloze actie wetten zijn overtreden.

Een moslima die wél tot normaal denken in staat is, gaf enige tegengas bij het ISIS-standje. Dit leverde –uiteraard- bedreigingen en discriminerende opmerkingen op. Een echt gesprek, zoals volwassen mensen die soms voeren, kwam er niet van.

Ghaffar Hussain, een hoge pief van de extremismebestrijding in Engeland windt er geen doekjes om: "Dit is een verontrustende ontwikkeling, maar aangezien we weten dat er ongeveer 500 Britten rondwandelen bij ISIS, is het natuurlijk geen volslagen verrassing. We moeten een zerotolerancebeleid voeren tegen sympathisanten van ISIS en haar rekruteerders."