Autoverhuurbedrijven EU discrimineren online klant

Autoverhuurders moeten stoppen met het discrimineren van online klanten op basis van het land van herkomst van die klant. Online prijzen mogen in de Europese Unie niet afhangen van de lidstaat waar de consument vandaan komt. Dat stelt de Europese Commissie maandag in een verklaring. De commissie heeft zes verhuurders per brief op de vingers getikt.

De prijs die de bedrijven berekenen voor het huren van een auto, kan per land flink verschillen, zegt de commissie. Zo ging de prijs voor een consument uit Duitsland met honderd procent omhoog toen hij een auto in Groot-Brittannië wilde huren. De prijs steeg nadat hij zijn land van herkomst had ingevuld. Ook worden prijzen door de bedrijven bepaald door het IP-adres naar het land van herkomst te herleiden.

De werkwijze is in strijd met de interne vrije markt in de EU, vindt vicepresident van de Europese Commissie Michel Barnier. Van de zes bedrijven die zich van de 'discriminerende praktijken' bediende, hebben Sixt, Enterprise en Goldcar beterschap beloofd.

Europcar, Hertz en Avis hebben op 'een onbevredigende manier' op de brief gereageerd, aldus de commissie. Ze hebben tot eind augustus om de commissie te laten weten of ze hun leven hebben gebeterd.