Julia Roberts vond zichzelf nooit sexy

Julia Roberts heeft nooit over zichzelf nagedacht als een supersexy vrouw. "Volgens mij zit ik meer aan de mannelijke kant van het spectrum", zegt de actrice in het Britse septembernummer van modeblad InStyle, schrijven Britse media. "Ik ben bijvoorbeeld nooit gekozen tot een van de lekkerste vrouwen in bikini."

"Toen ik jonger was, dacht ik regelmatig dat ik de mooiste was, en dat niemand me kon verslaan, zelfs Halle Berry niet", gaat de 46-jarige Roberts verder. "Maar dat klopte dus niet."

Roberts vertelt dat mode en uiterlijk vertoon nu veel belangrijker zijn dat toen ze jong was. "Vroeger kon een vriendin me om 15.00 uur uitnodigen voor een première en dan stapte ik onder de douche en was ik klaar. Toen kon ik nog elke rode loper op met dezelfde legerjas en gestreepte leggings. Dat was echt een veel leukere tijd. Mensen waren niet zo enorm kritisch als nu."

Tegenwoordig moet de actrice beduidend meer tijd besteden aan haar uiterlijk. "De lol zit hem nu in het juist allemaal tot in de puntjes verzorgen. Ik maak er echt werk van. Maar aan de andere kant moet je het ook allemaal niet te serieus nemen. Ik vraag mijn kinderen vaak welke jurk ze me beter vinden staan."

"Rode lopers blijven spannend", besluit Roberts. "Maar uiteindelijk maakt het niets uit hoezeer je jezelf onder de haute couture en dure juwelen stopt, het gaat erom dat je je goed voelt, want dat straal je uit."