Bosz hoopt op mooi resultaat in ArenA

Vitesse opent het seizoen 2014/2015 aanstaande zondag met de kraker tegen landskampioen Ajax. Trainer Peter Bosz heeft in elk geval vertrouwen in een goede afloop, getuige de zeges in Amsterdam in de afgelopen twee seizoenen.

"Het zou gaaf zijn om weer een mooi resultaat te boeken in Amsterdam", aldus Bosz op de officiële website van Vitesse. De oefenmeester zal de speelwijze van de Arnhemmers ten opzichte van vorig seizoen nauwelijks wijzigen. "We hebben zes weken gesleuteld aan een manier van spelen die het beste bij deze groep past. Het belangrijkste is dat we met die speelwijze wedstrijden kunnen winnen. Ik vind daarbij dat we ook voor de supporters voetballen."

Bosz realiseert zich wel dat de twee zeges uit het verleden geen garantie zijn op een mooie start van het nieuwe seizoen. "Het zou gaaf zijn om eenzelfde resultaat te kunnen boeken, maar het is een nieuw seizoen met nieuwe gezichten en Ajax - Vitesse wordt nu in de eerste speelronde afgewerkt."

"Het is voor elke ploeg aftasten hoe iedereen er precies voor staat. Kijkend naar de afgelopen weken heb ik echter wel een stijgende lijn gezien. Iedereen weet wat hem wordt verwacht. Zondag gaat het om de uitvoering."