Plaatselijk wateroverlast door wolkbreuken

Op verschillende plaatsen in het land zorgen fikse regen- en onweersbuien voor overlast. Onder meer in de regio Rotterdam, Utrecht en Arnhem viel in korte tijd veel water. Straten liepen onder en ook waarschuwden enkele bedrijven de brandweer vanwege natte voeten.

Ook het verkeer heeft last van de regen. Zo werd op de A4 bij Rotterdam de linker tunnelbuis van de Beneluxtunnel deels afgesloten omdat de tunnel vol water kwam te staan. Op de A15 tussen Hoogvliet en de Botlektunnel ging de rechterrijstrook tijdelijk dicht door wateroverlast, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Bij Strand Nulde gingen weggebruikers op de A28 tijdens een forse bui massaal op de vluchtstrook staan. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen, aldus de verkeersdienst. De VID raadt mensen aan gewoon door te rijden en hun snelheid aan te passen.

De onweersbuien trekken van west naar oost. Alleen het noordwesten houdt het droog. Het KNMI heeft met uitzondering voor Noord-Holland en Friesland code geel afgekondigd voor gevaarlijk weer.