IsraŽlische official wil kampen voor Palestijnen

Moshe Feiglin, vicevoorzitter van de Israëlische Knesset, heeft via Facebook een oproep gedaan tot het volledig veroveren van Gaza door Israël.

Feiglin, lid van Netanyahu's partij Likoed, geeft in zijn 'brief' op Facebook aan dat hij vindt dat Gaza onderdeel is van Israël en dus ingelijfd dient te worden. "Wat nu nodig is, is dat we het feit dat de Oslo-akkoorden zijn afgelopen internaliseren. Dit is ons land - exclusief van ons, inclusief Gaza."

De politicus vindt het feit dat Palestijnen in Gaza wonen slechts een probleem dat opgelost moet worden. Ook hiervoor heeft hij de oplossing. Om "de verovering van de hele Gazastrook en vernietiging van alle strijdkrachten en hun aanhangers" te bewerkstelligen, dienen er kampen gemaakt te worden waar de Palestijnen 'geconcentreerd' worden tot er goede emigratiebestemmingen zijn gevonden.

Naast deze kampen dienen de nutsvoorzieningen als water en elektriciteit voor de voorheen bevolkte gebieden "met maximale vuurkracht beschoten te worden". Dit om de burgerlijke en militaire infrastructuur, de communicatie en de logistieke mogelijkheden van Hamas te vernietigen.

Feiglin heeft ook gedacht aan de Palestijnen die per se willen blijven. "Zij die per se willen blijven, moeten, als ze kunnen bewijzen dat ze geen banden hebben met Hamas, publiekelijk een verklaring van trouw aan Israël tekenen. Hierna ontvangen ze een blauwe ID-kaart, gelijk aan die van de Arabieren van Oost-Jeruzalem", aldus Feiglin.

In zijn Facebookpost roept Feiglin Netanyahu op om 'Gaza te veranderen in Jaffa, een bloeiende Israëlische stad met een minimum aantal vijandelijke burgers'. Het gebied rond Jaffa is door Israël in 1948 ingelijfd, nadat de meeste bewoners waren gevlucht en de omgeving zwaar was gebombardeerd.