Vader moet reddingsactie Katwijk met dood bekopen

Een Duitser heeft een poging om zijn dochter uit de Noordzee bij Katwijk te redden zondag met de dood moeten bekopen. Dat laat een woordvoerder van reddingmaatschappij KNRM zondagavond weten. Het ongeveer 10 jaar oude meisje is na reanimatie naar een ziekenhuis gebracht.

Iets na 18.30 uur werd alarm geslagen voor een drenkeling in de branding. Toen vrijwilligers van de KNRM ter plaatse kwamen, was het Duitse meisje aangespoeld, waarop werd begonnen met reanimatie. Haar vader, voor wie even later alarm werd geslagen, werd door hulpverleners en omstanders in zee gevonden. Reanimatie mocht niet meer baten.

De KNRM gaat uit van een keten aan hulpacties. Waarschijnlijk raakte een meisje te water, waarop het tweede meisje haar wilde helpen. Toen de vader zag dat dat niet goed ging, schoot hij te hulp, wat hem uiteindelijk fataal werd.

Het was rond het tijdstip van het incident afgaand tij. Weliswaar waren er meer mensen die in het water zwommen, maar de KNRM benadrukt dat zwemmen in zo'n situatie altijd gevaarlijk is. Of een gele vlag hing op het strand, waarmee wordt gewaarschuwd tegen gevaar bij het zwemmen, is niet duidelijk.

Bij de reddingsactie waren vrijwilligers van de KNRM en de Reddingsbrigade betrokken. Ook werden meerdere ambulances en de politie opgeroepen.

Update 07:56
Via de website van katwijkactueel.nl vernemen we dat ook het meisje is overleden. Het ongeveer 10 jaar oude meisje was het water ingegaan om een ander meisje te hulp te schieten. Het eerste meisje dat in de problemen kwam, is niet gewond geraakt.