Doctor Who terug naar de bioscoop

De openingsaflevering van het achtste seizoen van Doctor Who, Deep Breath, zal wereldwijd in bioscopen worden vertoond. Hiermee volgt de aflevering de jubileumspecial The Day of the Doctor, die vorig jaar op dezelfde manier te zien was.

De aflevering waarmee het vijftigjarig bestaan van de serie werd gevierd was op 23 november vorig jaar te zien in 1500 bioscopen wereldwijd, en zorgde daarmee voor een reeks lokale gelegenheden voor fans van de serie om het jubileum te vieren. Voor een deel gekleed in cosplay zagen kijkers toen hoe de Doctor, gespeeld door David Tennant, Matt Smith en John Hurt, zijn thuisplaneet uit de mythische Time War wist te redden.

"Vorig jaar heeft de Doctor de wereld niet alleen op televisie veroverd, hij deed het ook in de bioscopen," licht showrunner Steven Moffat toe. "En de show-off die hij is, kan hij het niet laten het nog een keer te doen. Hij heeft de smaak van het zilveren scherm te pakken. Op 23 augustus begint de nieuwe Doctor zijn avonturen op BBC One en in bioscopen wereldwijd. Filmland kijk uit - Capaldi komt je halen."

Doctor Who: Deep Breath: Peter Capaldi

Deep Breath wordt op en vanaf 23 augustus vertoond in bioscopen wereldwijd; het is nog niet bekend of er ook Nederlandse bioscopen de aflevering, die 75 minuten duurt, gaan vertonen. Een nieuwe teaser trailer voor de aflevering is afgelopen weekend gepubliceerd: