[Sportblog] Vertonghen en Mertens crowdsurfen & juichrobots

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Kazachse volleybalster is te knap voor het nationale team
De Kazachse volleybalster Sabina Altynbekova is een groot talent in haar land maar toch reist ze niet met de nationale ploeg af naar het Aziatisch kampioenschap in Taiwan. De bondscoach vindt de 17-jarige speelster namelijk te knap. De schoonheid zou voor 'te veel afleiding' zorgen tijdens het belangrijke toernooi.

Altynbekova is niet erg gelukkig met alle aandacht. "Ik wil me concentreren op volleybal en bekend worden om mijn talent, niet om mijn uiterlijk", aldus de Kazachse. De bondscoach bleef ondanks alle ophef bij zijn standpunt: "Het is onmogelijk om zo te werken. Het publiek doet alsof er maar één speelster bestaat. Dit zorgt voor te veel afleiding."

Vierkante atletiekbaan in China
Haastige spoed is zelden goed blijkt maar weer. FOK!-user EJ403 tipte ons het volgende zeer opmerkelijke gebeuren. In het Chinese district Tonghe kregen lokale aannemers de opdracht een groot sportcomplex te renoveren. Echter na enige tijd van verbouwingen begon de tijd te dringen en besloten de aannemers het zich makkelijk te maken. Om tijd te besparen werd de atletiekbaan niet in de gebruikelijke vorm aangelegd maar werd er een rechthoek van gemaakt, inclusief 'bochten' van 90 graden. Dit alles om op tijd klaar te zijn voor de inspecteurs van de Communistische Partij.


De bijzondere atletiekbaan in China (Bron: YouTube)

Balotelli poseert voor selfie tijdens wedstrijd
Dat er supporters het veld op stormen zijn we zo langzamerhand wel gewend. Dus daar keken de voetballers van AC Milan en Manchester City niet zo van op toen dat gebeurde tijdens hun wedstrijd in Pittsburgh. Maar de twee fans die het veld op kwamen hadden een speciaal doel. Ze wilden hun idool Mario Balotelli ontmoeten. En dat lukte beide heren; ze hadden zelfs nog de tijd voor een selfie!

Meesprinten met Vos op de Champs-Elysées
Afgelopen zondag won Marianne Vos de eerste editie van La Course op de Champs-Elysées in Parijs. Dankzij een cameraatje voor op de fiets van de wereldkampioene kunnen meegenieten van unieke beelden van deze bijzondere overwinning:


Zo verging het Marianne Vos op de Champs-Elysées (Bron: YouTube)

Amy Williams twaalf weken na Tinder-date al verloofd
In 2010 bewees Amy Williams dat ze supersnel door het ijskanaal kan. Ze veroverde op de Olympische Spelen in Vancouver namelijk goud bij het skeleton. Inmiddels heeft ze haar sportloopbaan beëindigd en werkt ze als presentatrice voor BBC Sport. In haar vrije tijd zat ze, zoals ze velen, wat rond te neuzen op Tinder.

En op die beroemde dating-app ontmoette ze de soldaat Craig Ham. "Het is moeilijk een leuke man te ontmoeten. Maar er was direct een enorme klik", laat ze in gesprek met een Engels tijdschrift weten. "Ik ben niet iemand die overhaast beslissingen neemt, maar ik ga af op mijn intuïtie." En het gevoel van Williams was na twaalf weken dus al sterk genoeg voor een verloving.

Ben je lui? Gebruik de juichrobot!
Voor fans die te lui zijn om naar het stadion te gaan hebben ze in Zuid-Korea een oplossing gevonden. De honkbalclub The Hanwha Eagles heeft in het stadion zestien juichrobots geplaatst. Fans kunnen voortaan hun gezicht op de robots laten projecteren waardoor ze toch een beetje aanwezig zijn bij de wedstrijd. De robots kunnen juichen, zingen en de wave doen. De club hoopt dat de rest van het stadion volgt als de robots in actie komen.

Ook houden de juichrobots LED-schermen omhoog waarop je een boodschap voorbij kan laten komen die je met je mobieltje stuurt. Hopelijk hebben de elektronische fans een positieve invloed want de club verloor de afgelopen vijf jaar al 400 keer.


En hier zijn ze dan, de juichrobots (Bron: YouTube)

Haase: vooruit met die geit
Toen Robin Haase vorig jaar de finale van het ATP-toernooi van Gstaad verloor grapte de tennisser dat hij wel had verwacht een geit te krijgen als beloning. De opmerking was een knipoog naar de beloning die Federer ontving voor zijn deelname. De toptennisser kreeg van de organisatie namelijk een koe.

De opmerking van Haase was blijkbaar blijven hangen bij de Zwitsers want tijdens de vrije dag van Haase kreeg hij een bijzondere verrassing. De organisatie verraste de Nederlander een met witte geit genaamd Antonia die naar verluidt elke dag vier liter melk geeft. "Het was een leuke verrassing. Ik had het echt niet verwacht en ik wist ook niet dat de geiten hier zo groot zijn", aldus Haase.

Vertonghen en Mertens crowdsurfen op Tomorrowland
Jan Vertonghen en Dries Mertens dachten een lekker ontspannen dagje Tomorrowland te doen, maar dat viel tegen voor de voetballers. Bij het optreden van The Opposites moesten de heren het podium opkomen en moesten ze 'vrijwillig' gaan crowdsurfen. De heren doken vol overgave op het publiek wat hun voetbalhelden vol overgave door de tent droeg.


Vertonghen en Mertens crowdsurfend op Tomorrowland (Bron: YouTube)