Zwolle boos om gratis kaarten voor duel met Ajax

PEC Zwolle wil opheldering van de KNVB over de kaartverkoop voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De bekerwinnaar staat zondag tegenover landskampioen Ajax. Zwolse fans zijn door de bond verplicht om met een buscombi naar de Amsterdam ArenA te komen. Kosten: 42,50 euro.

En dat terwijl ondertussen gratis kaarten werden weggegeven bij vestigingen van Albert Heijn in de regio Zwolle. Fans konden daar bij 20 euro aan boodschappen een ticket bemachtigen.

Via de combiregeling zullen ongeveer 600 supporters naar de wedstrijd gaan, maar PEC Zwolle beweert dat wel 1400 fans via Albert Heijn aan een kaartje zijn gekomen. De club eist opheldering van de KNVB, schrijft het ANP.

Het duel om de Johan Cruijff Schaal wordt niet als hoogrisicowedstrijd beschouwd, ondanks de ongeregeldheden bij de bekerfinale op 20 april. Ajax-fans gooiden toen tweemaal vuurwerk op het veld, waardoor de eindstrijd voor een half uur werd stilgelegd.

In tegenstelling tot de Zwolse aanhang, mogen supporters van Ajax zondag wel op eigen gelegenheid naar de ArenA komen. Mensen met kaarten van de Albert Heijn moeten die bij het stadion omwisselen voor het daadwerkelijke toegangsticket.