'RTL7 gaat Champions League uitzenden'

Als de aandeelhouders van RTL akkoord gaan, dan gaat RTL7 vanaf het seizoen 2015/2016 de Champions League uitzenden. Dit meldt Voetbal International in haar weekblad. 

Vanwege de bezuinigingen op de publieke omroep moest de NOS kiezen tussen de samenvattingen van de Eredivisie en de Champions League. De NOS koos voor het eerste en moest daardoor het Europese clubvoetbal laten varen. De NOS heeft sinds de start van de Champions League in 1992 de rechten in handen. 

RTL7 groeide mede door Voetbal International en de Europa League uit tot een stabiele zender. De directie van RTL kiest er bewust voor om de CL op RTL7 uit te zenden en niet op RTL4. Dit om de horizontale programmering van RTL4 niet in de war te schoppen. Volgens interne stukken zal RTL7 door het uitzenden van de Champions League uit kunnen groeien tot de derde zender van het land. Alleen Nederland 1 en RTL4 zijn groter.

John de Mol en SBS hadden geen interesse voor het miljoenenbal van de Champions League. SBS wilde niet opnieuw een flink bedrag in de zender steken. SBS heeft eerder deze maand wel de rechten van de oefenwedstrijden van Oranje en de samenvattingen van de Jupiler League gekocht.

Ook FOX valt buiten de boot. Het tweede pakket voor achter de decoder blijft zoals nu bij Sport1. RTL zal tussen de vier en vijf miljoen euro per jaar betalen voor de Champions League. De belangrijkste Europese clubcompetitie zal dit seizoen voor het laatst te zien zijn bij de NOS.