Crack-burgemeester te ijdel voor Sharknado 2

Rob Ford is niet te zien in de absurdistische rampenfilm Sharknado 2: The Second One. De in opspraak geraakte burgemeester van Toronto was niet te porren voor een bijrolletje als opgeschoten politicus, schrijft de lokale krant Toronto Sun vrijdag.

De film, over een tornado die een meute woeste haaien Manhattan in slingert, staat bol van de korte scènes met bekendheden die op een verschrikkelijke manier worden verslonden. Zo zijn tv-presentator Matt Lauer en weerman Al Roker in de film te zien en speelt Judd Hirsch, vooral bekend van de sitcom Taxi, een taxichauffeur.

De makers hadden gehoopt dat de vuilbekkende bewindsman, die werd gefilmd met drank en drugs achter de kiezen, wel oren had naar een scène waarin hij een definitieve ontmoeting zou hebben met een haai. Nu wordt hij vervangen door een stuntman, die aan zijn einde komt door een binnenwaaiende haai.

Hoewel Ford na zijn schandalen vrijwel overal bekend is, is de bewuste scène naar verluidt alleen in de Canadese versie te zien. Sharknado 2 gaat woensdag in première bij de Amerikaanse tv-zender Syfy.