'Boycot WK 2018 Rusland'

Nadat enkele dagen geleden oud-voetballer John van 't Schip al aangaf voor een WK-boycot te zijn, klinken er nu ook geluiden uit Duitsland om Rusland 2018 te boycotten. Dat meldt NOS.

CDU-fractievoorzitter Michael Fuchs stelt: "Een land dat niet eens kan garanderen dat vliegtuigen probleemloos kunnen overvliegen, zou geen WK moeten organiseren. Handelsbeperkingen zijn door Rusland gemakkelijk te omzeilen. Die zijn moeilijk te controleren in een land met zoveel grenzen."

De Duitser werpt z'n eigen land op om het WK van de Russen over te nemen. "Eventueel samen met Frankrijk en Italië. We hebben genoeg stadions die daarvoor geschikt zijn." Ook andere CDU'ers en parlementsleden van Die Grüne zijn het eens met de boycot.

Grüne-parlementslid Dieter Janeck stelt dat 'we Poetin geen podium meer moeten geven voor zijn propaganda.'

Ook op Facebook is een pagina aangemaakt om het WK voetbal 2018 niet plaats te laten vinden in Rusland. Deze pagina heeft na enkele dagen ruim 300 likes gekregen.

Update 12.39 uur
Meer dan 100 FOK!kers deelden inmiddels een like uit aan de Facebookpagina die oproept tot de afgelasting van het WK 2018 in Rusland. Je kunt je mening daarnaast geven in de FOK!poll: verplaatsen of niet?