KNVB wil wachten met discussie over WK in Rusland

De KNVB vindt het niet gepast om op dit moment van rouw een discussie te voeren over het WK 2018 in Rusland. De bond kreeg via verschillende wegen vragen over de deelname aan het toernooi. "Nederland rouwt om het neerstorten van vlucht MH17 van Malaysia Airways met 298 inzittenden. Stilstaan bij dit immense verlies staat nu voorop", schrijft de KNVB woensdag.

Pas als het onderzoek naar de ramp is afgerond, wil de bond een discussie over het WK voeren. "De bond is zich er van bewust dat een toekomstig WK in Rusland veel emotie oproept bij alle voetballiefhebbers en nabestaanden in Nederland. Tijdens deze zwarte dagen leeft de bond mee met de families, vrienden en voetbalverenigingen van de slachtoffers", aldus de KNVB.

De KNVB riep Nederlandse clubs eerder op de dag op om stil te staan bij de nationale dag van rouw. Nederlandse clubs die oefenduels gepland hebben spelen met een rouwband. Ook is de traditioneel druk bezochte seizoensopening van Feyenoord, om 20.00 uur tegen Real Sociedad, versoberd.