Tieners verdronken tijdens zwemmen

Een 19-jarige Rotterdammer is vrijdagmiddag verdronken toen hij in de problemen kwam tijdens het zwemmen. Dat meldt de politie. In Streefkerk is een 16-jarig meisje niet meer bovengekomen. Volgens de brandweer is er geen hoop meer dat ze levend wordt gevonden.

De Rotterdammer was rond 15.30 uur aan het zwemmen aan de Courzandseweg. Een vriend probeerde hem boven te houden, maar dat lukte niet. De hulpdiensten vonden hem een uur later na een uitgebreide zoekactie.

Het meisje uit het Zuid-Hollandse Streefkerk was met haar 20-jarige zus gaan zwemmen in de Lek. Om nog onduidelijke reden kwamen de twee in de problemen. De vrouw kon worden gered maar haar zusje is nog altijd niet terecht. Aan het begin van de avond staakten de reddingsbrigade en de brandweer de zoektocht. De politie zoekt nog wel met sonarapparatuur. De vrouw is opgenomen in een ziekenhuis.

Ook op andere plekken kwamen zwemmers in de problemen. Zo zag een getuige aan het Langepad in Rotterdam om 14.30 uur een 35-jarige man spartelen in het water. Hij wist samen met zijn vriendin de man op het droge te krijgen. De man is naar een ziekenhuis gebracht.