FOK! wat een weer... HEET!

HEET! Het is warm en het blijft ook warm, al gaan de scherpste randjes er na vandaag wel vanaf. Op deze zaterdag halen we de hoogste temperaturen van dit jaar. De maxima liggen tussen de 30 en 35 graden. Zelfs op de Wadden is deze tropische waarde dus mogelijk. Belangrijk is dus om veel te drinken en de volle zon te vermijden, want die is met kracht 7 erg hoog.

Inmiddels probeert een onweersstoring boven West- en Centraal Frankrijk op te rukken naar het noorden, maar dat gaat moeizaam. Wel komt er vandaag iets meer bewolking opzetten, en in de avond kan er in het zuidwesten mogelijk al een eerste onweersbui binnendrijven. In de nacht naar zondag kunnen deze zich dan over het westen van ons land uitbreiden, terwijl het midden dan later in de nacht aan de beurt komt.

Morgen is er dan in een groot deel van het land kans op stevige onweersbuien. Deze onweersstoring lijkt echter tot stilstand te komen, en het is nog even afwachten of het uiterste noorden van het land wel een bui gaat krijgen. De temperatuur kan daar dan nog tot 28 graden oplopen, maar in gebieden met buien ligt het kwik rond de 23 graden. Dit betekent dus dat er nog even geen sprake van een hittegolf is.

Maandag vallen er vooral in het zuiden nog een paar buien met onweer, maar elders is het dan al droog geworden. Er breekt dan opnieuw een periode met warm weer aan, maar de kans op een lokale bui is dan niet helemaal uitgesloten. De temperatuur ligt eerst nog rond 24 graden, maar stijgt daarna weer door naar 28 graden of iets hoger.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Heet
Ondanks de hitte ziet het er in mijn omgeving nog vrij groen uit.