Geen muziek vierdaagse ivm vliegtuigramp

De Nijmeegse Vierdaagse doet op de laatste dag van het wandelevenement alle muziek in de ban vanwege de vliegramp in Oekraïne. Tijdens de intocht en op de Wedren, het plein dat dient als start- en finishplaats, is geen muziek te beluisteren, meldt de organisatie van het evenement.

"Fanfaremuziek is vandaag niet gepast", zegt marsleider Johan Willemstein in een verklaring. Ook toeschouwers langs de route wordt gevraagd geen muziek te maken en gepast te vieren dat de wandelaars hun mars hebben afgelegd. Met ondernemers die een vergunning hebben om muziek ten gehore te brengen wordt overlegd. Verwacht wordt dat ook zij geen muziek draaien.

Ook vlaggenvertoon blijft achterwege. Alle Nederlandse vlaggen op en om de Wedren en het parcours hangen halfstok en alle buitenlandse vlaggen worden gestreken. In Cuijk blijft de gebruikelijke ontvangst door de burgemeester achterwege. Om 20.00 uur wordt in de hele stad opgeroepen een minuut stilte in acht te nemen. Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls houdt daaraan voorafgaand een korte toespraak op Plein '44.

De Vierdaagsefeesten passen ook het programma aan en laten het vlaggenvertoon eveneens achterwege. De feesten stoppen om middernacht in plaats van om 01.00 uur. Ook treden geen dweilorkesten op. Ondernemers zijn opgeroepen tot soberheid.