Hans van der Togt blowt en drinkt nog steeds

Hans van der Togt heeft naar eigen zeggen zijn buitensporige drankgebruik afgezworen. Ook harddrugs neemt de presentator niet meer. "De enige zonde die ik heb, zijn die sigaretten. En een jointje zo nu en dan. Verder heb ik alles afgezworen", zegt de oud-presentator in Nieuwe Revu.

Hoewel de 67-jarige Van der Togt niet meer elke dag drinkt, neemt hij op vakantie wel twee wijntjes per dag. "Maar dat kan ik goed beheersen. Ik zou graag sociaal drinker worden, maar dat durf ik nog niet." Drank in huis halen, doet Van der Togt dan ook niet. "Want ik vind het meteen weer zo lekker. Ik mag en moet niet meer beginnen, klaar af."

De presentator is vanaf augustus op Nederland 1 te zien in het programma Krasse Knarren, waarbij hij met andere bekende senioren een week in een huis verblijft. Van der Togt doet mee aan de serie van Omroep MAX om te laten zien dat het goed met hem gaat. Wel is hij blij dat er verder geen presentatoren meedoen aan Krasse Knarren. "Ik ben erachter gekomen dat tv-presentatoren allemaal wel aardig doen, maar dat acteren ze, want ze zijn in feite helemaal niet aardig."

Van der Togt vertrouwt mensen uit zijn vak vaak niet. "Secreten die zich via de ellebogen omhoog hebben gewerkt. Daarom heb ik geen vrienden in de televisiewereld, echt nul." Wel gaat hij om met presentatrice Cilly Dartell. "Ze is ook al hier geweest met haar man Jan."