Kristen Wiig wil ook serieuze rollen

Kristen Wiig is vooral bekend als koningin van de lach, maar zou toch ook graag wat dramatischer personages spelen. "Mensen hebben me leren kennen als castlid van Saturday Night Live, dus ik snap best dat ze me vooral als comédienne zien", zegt de actrice deze maand in Elle. "Maar ik wil me dramatisch verder ontwikkelen."

Zo wil de 40-jarige Wiig haar regiedebuut maken. Ze scoorde al met het scenario van Bridesmaids, en schrijven smaakt naar meer. "Comedy is waar mijn hart ligt, maar het geeft ook veel voldoening om met een groepje mensen een film te maken en je een paar maanden lang helemaal in een personage in te leven."

Die kans kreeg ze in het kleine, onafhankelijke drama The Skeleton Twins, dat in november verschijnt. In deze film, over een tweeling die elkaar na jaren per toeval weer tegenkomt, zag ze SNL-collega Bill Hader tegenover zich.

Ook haar personage in Welcome to Me was voor Wiig een grote uitdaging. In dit komische drama, vooralsnog zonder Nederlandse verschijningsdatum, speelt ze een vrouw die de loterij wint, van haar medicatie afstapt en een talkshow gaat presenteren. "Op een gegeven moment las ik een scène waarin stond dat ze helemaal naakt was. Ik weet nog dat ik dacht: als ik deze film doe, dan moet deze scène erin, want hij is essentieel voor het script."


Kristen Wiig wil ook serieuze rollen (Foto: Novum)