Ben Kingsley adviseert Toetanchamon

Ben Kingsley heeft getekend voor een dragende rol in King Tut. De miniserie vertelt het verhaal van farao Toetanchamon, in het Engels vaak aangeduid als king Tut. Kingsley speelt de grootvizier van de farao, zijn belangrijkste adviseur en dus iemand met immense politieke invloed. Dat schrijft The Hollywood Reporter.

Tv-zender Spike zendt de serie volgend najaar in zes delen uit. De opnames vinden plaats in Marokko en Canada.

"Tut is de grootste en meest ambitieuze productie ooit voor Spike", zegt onderdirecteur Sharon Levy. "Wie kan beter de cast aanvoeren dan een van de grootste acteurs van onze generatie?"

Toetanchamon, wat zo veel betekent als 'het evenbeeld van Amon', was de zoon van farao Achnaton en diens zus. Toetankhamon was op zijn beurt gehuwd met zijn halfzus. Onder zijn bewind keerde Egypte terug naar het vereren van de oude goden, met name Amon.

Toetankhamon stierf jong, tijdens een periode van grote politieke strubbelingen. In zijn schedel is recentelijk een breuk ontdekt, waaruit sommige wetenschappers opmaken dat die is ontstaan door een klap op het hoofd, wat moord impliceert. Anderen denken dat de barst tijdens het mummificeren is ontstaan.


Ben Kingsley adviseert Toetanchamon (Foto: Novum)