Ku Klux Klan deelt snoep uit

Sommige inwoners van de Amerikaanse staat South Carolina troffen de afgelopen week een vreemde verrassing aan op hun deurmat. De Ku Klux Klan (KKK) had zakjes snoep uitgedeeld met briefjes eraan met een verzoek lid te worden van de blanke beweging.

'Red ons land, sluit je aan bij de Klan', luidde de boodschap die op de papiertjes was geschreven. Ook werd een telefoonnummer genoemd. Wie het nummer belde, hoorde een opgenomen boodschap over hoe de KKK zich inzet om illegale immigratie tegen te gaan.

Robert Jones, leider van KKK-factie de Loyale Witte Ridders, zei dat de snoepactie onderdeel is van een wervingscampagne die de beweging driemaal per jaar organiseert. Een inwoner van South Carolina zei het onacceptabel te vinden om de zakjes en flyers in zijn buurt te zien.

De KKK is een racistische beweging die zich vijandig opstelt tegenover zwarte mensen. De organisatie voerde vroeger lynchpartijen uit op zwarte Amerikanen. De Klan is bekend vanwege de kruisverbrandingen en de witte kostuums met puntmuts die de leden dragen.