Peter Jan Rens doet aangifte tegen oude huisbaas

Peter Jan Rens heeft aangifte gedaan tegen zijn voormalige huisbaas wegens smaad. Laatstgenoemde zou post die is afgeleverd op het oude adres van de presentator hebben geopend en doorgespeeld naar RTL. "Er is aangifte gedaan bij de politie. Die is er nu mee bezig", zegt Rens dinsdag tegen Novum Nieuws.

De huisbaas stelt de afgelopen tijd te zijn bedolven onder aanmaningen en belastingbrieven, bedoeld voor de presentator en zijn verloofde Virginia. "Van Neckermann tot T-Mobile. Iedereen heeft nog geld van ze te goed", vertelt hij aan RTL Boulevard. Op sommige brieven zou zelfs een valse naam staan.

"Er is keurig een adreswijziging doorgegeven", reageert Rens. "Het is post die nog gewoon wordt nagestuurd. Ik heb niets te verbergen." De presentator voegt toe wel het vermoeden te hebben slachtoffer van identiteitsfraude te zijn. Zo zouden er de laatste tijd een hoop pizza's zijn afgeleverd die hij niet heeft besteld.

Rens en zijn ex-huisbaas hebben het al lange tijd met elkaar aan de stok. Eerder dit jaar deed de beheerder van het vakantiehuisje in Vinkel, waar de presentator en zijn verloofde Virginia enige tijd mochten wonen, nog aangifte wegens diefstal. De presentator zou na vertrek hebben ingebroken en allerlei huisraad hebben gestolen.