Miljoenenroof bij Samsung-fabriek

Dieven hebben maandagochtend in Brazilië een elektronicafabriek van Samsung overvallen en voor miljoenen euro's aan apparatuur gestolen. De overvallers sloegen toe tijdens de wisseling van de wacht, toen de nachtploeg aan zijn dienst begon. Bewakers en medewerkers werden gegijzeld, maar volgens Samsung raakte niemand gewond.

De overvallers hielden een bus met daarin de nachtploeg staande en namen hun identificatiepapieren mee. Twee medewerkers werden gegijzeld terwijl de dieven de fabriek ingingen. Eenmaal binnen werden de bewakers overmeesterd. Volgens de politie waren er twintig mensen betrokken bij de overval en werden er ruim veertigduizend telefoons, laptops en tablets gestolen. De buit werd in zeven trucks geladen en meegenomen.

De overval duurde ruim drie uur. Over de totale waarde van de buit bestaat nog onduidelijkheid. Volgens de politie gaat het om omgerekend 26,5 miljoen euro, maar Samsung hield het op slechts 4,4 miljoen euro.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vermoedt dat de dieven hulp van binnen het bedrijf hadden. Hoofdonderzoeker Carlos Henrique Fernandes zei dat het erg moeilijk zou zijn om zo'n grote overval te plegen zonder hulp van binnen het bedrijf.