Brand bij afvalverwerker Maastricht onder controle

De brand bij afvalverwerker Sita in Maastricht is onder controle. Om 21.10 uur is volgens een woordvoerder van de brandweer het sein brand meester gegeven. Brandweerlieden zijn nog wel volop aan het nablussen. "Dat kan nog enkele uren duren", aldus de zegsvrouw.

Inmiddels zijn er kranen en ander 'grof materiaal' bij het bedrijfsterrein aan de Ankerkade gearriveerd. "Zij verwijderen het plaatwerk, zodat wij goed tot de brandhaard kunnen doordringen." Het vuur ontstond maandag aan het eind van de middag in een loods nadat een chemische reactie had plaatsgevonden. In het pand lagen bijtende stoffen en zouten opgeslagen.

Sita is ondertussen bezig met het wegpompen van het bluswater. "Het gaat om het water dat in het bedrijfsriool terecht is gekomen. Dat riool is afgesloten van het openbare riool", zegt de woordvoerder. Ook staan er nog steeds meetploegen paraat, maar tot nu toe zijn geen verhoogde waarden vastgesteld.

"Wel hebben we de rook iets onderschat. Er waren toch wat mensen die last hadden van hun keel of prikkende ogen. Maar niemand heeft zich bij een dokter hoeven melden", besluit de zegsvrouw.