Voor miljoenen aan harddrugs gevonden

Bij een groot drugsonderzoek zijn donderdag grote hoeveelheden chemicaliën, xtc-pillen en MDMA met een waarde van enkele miljoenen euro's aangetroffen. Vijf mannen en een vrouw zijn opgepakt. Tijdens de actie zijn veertien invallen gedaan, waarbij diverse laboratoria voor synthetische drugs zijn opgerold, meldt de politie vrijdag.

De zaak kwam in november aan het rollen na het aantreffen van een drugslaboratorium in Borculo. De invallen vonden donderdag plaats in loodsen, schuren en een aantal woningen in Midden-Nederland, Friesland en Gelderland.

De zes arrestanten worden verdacht van de productie van en handel in harddrugs. Een van hen is een 40-jarige voortvluchtige man, die in 2011 is veroordeeld tot vijf jaar cel voor soortgelijke delicten. Ook moet hij nog een boete van tien miljoen euro betalen. De man is opgepakt in Utrecht. Ook drie mannen uit Gelderland van 54, 27 en 24 en een 70-jarige man en 75-jarige vrouw uit Friesland zijn aangehouden. De politie sluit meer arrestaties niet uit.

Bij de actie zijn ook een boot en trailer, een busje en forse hoeveelheden contant geld in beslag genomen.