Shepherd: Ik ben een zeurpiet, nou en?

VN-onderzoekster Verene Shepherd heeft donderdagmiddag een gesprek gehad met de Tweede Kamer. Na afloop was ze weinig mededeelzaam en verwees naar de persconferentie van vrijdag.

Shepherd wilde niet zeggen of ze met de Kamerleden over Zwarte Piet heeft gesproken. "Over al die onderwerpen praten we vrijdag." Wel benadrukte Shepherd dat de VN-werkgroep waar ze deel van uitmaakt zich met 'veel meer' bezighoudt dan alleen met Zwarte Piet.

De bevindingen van de werkgroep worden vrijdag gepresenteerd tijdens een persconferentie in Den Haag. De VN-delegatie praatte ruim een halfuur met enkele Kamerleden. Ook was een gesprek gepland met minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA).

Shepherd was veelvuldig in het nieuws nadat ze vorig jaar had gezegd dat het sinterklaasfeest neerkomt op een 'terugkeer van de slavernij'. Daarom kan het feest beter worden afgeschaft, stelde de Jamaicaanse. Dat leidde tot nationale verontwaardiging over het kinderfeest.

"Ik wil wel de media bedanken voor alle aandacht", wilde Sheperd donderdagmiddag nog wel kwijt. Ze vindt het ook niet erg om 'zeurpiet' te worden genoemd.