Taliban schieten raketten op vliegveld Kabul

Talibanstrijders hebben donderdag drie raketten afgevuurd op de internationale luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kabul. Dat heeft de politie gezegd, meldt AFP. Bij de beschieting vloog een hangar in brand, maar niemand raakte gewond.

"Drie raketten kwamen vanaf een onbekende locatie neer op het militaire deel van het vliegveld van Kabul", luidde een politieverklaring. "Hierbij vatte een deel van het gebied dat werd getroffen vlam."

De projectielen landden in een gebied waar een grote NAVO-basis is gelegen. Ook is daar een afzonderlijke terminal gevestigd vanwaar burgervluchten naar onder meer Dubai, New Delhi en Istanbul vertrekken. De brandweer haastte zich naar de hangar om de brand te blussen. Militaire vluchten werden opgeschort.

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. De luchthaven werd de afgelopen jaren meerdere malen aangevallen. Een dag eerder pleegden de Taliban een zelfmoordaanslag op een bus met militaire officieren, waarbij elf mensen omkwamen.