Qbuzzchauffeurs: befehl ist befehl

De chauffeurs van Qbuzz lijken net ambtenaren als het om naleven van regels gaat. Een Australische gehandicapte toerist kon wél met de bus van Stadskanaal, waar hij bij zijn moeder verbleef, naar Groningen reizen voor een theaterbezoek. Echter toen hij terug wilde reizen naar zijn moeder waren de regels ineens 'aangepast' en was de toerist niet meer welkom in de Qbussen, zo schrijft RTV Noord.

De Australische Meindert Withoff, die iedere twee jaar zelfstandig van Australië naar Nederland reist, werd halsstarrig de toegang tot de Qbuzz geweigerd. Withoff, die wél fysiek gehandicapt is maar niet op zijn bekkie gevallen, haalde de hermandad er bij. Echter ook aan de sterke arm der wet hadden de principiële Qbuzzchauffeurs lak, met een onvrijwillige overnachting van de Australiër in Groningen tot gevolg.

De PR-afdeling van Qbuzz, die de volgende dag toezegde dat dit een incident betrof, bleek niet capabel om alle chauffeurs te bereiken. Met als gevolg dat Meindert nog een aantal dagen langer regelmatig kennis kon maken met 'dé regels' voor buschauffeurs die geen zin hebben in wat extra service voor gehandicapten.

Een woordvoerder van Qbuzz heeft nog geprobeerd het geschonden imago te redden en zei toe dat het niet nog een keer tot een reeks van dit soort incidenten komt. “We gaan bij alle collega's klip en klaar maken dat alle klanten in een rolstoel welkom zijn in onze Qbussen.

Withoff stelt zich nog mild op na de sneue gedragingen van de buschauffeurs. “Ik wil de chauffeur niet aan de schandpaal nagelen, maar zijn gedrag kan echt niet door de beugel. Zowel werkgever als werknemer moeten hun verantwoordelijkheid nemen en besluiten dat de chauffeur even niet gaat werken." vertelde de benadeelde gehandicapte.