[1/8 finale] Uitslag Duitsland - Algerije

Duitsland heeft met de grootst mogelijke moeite de kwartfinale op het WK weten te behalen. Algerije werd in de verlenging met 2 goals opzij gezet, waarna een late tegentreffer van Algerije niet meer mocht baten. De Duitsers treden nu aan tegen Frankrijk in de kwartfinale.

Duitsland begon sterk aan de wedstrijd, maar na een goed begin van vijf minuten werd Algerije brutaal. De Algerijnen kregen  twee grote kansen op de openingstreffer in de eerste 20 minuten en zagen een doelpunt (terecht) afgekeurd worden voor buitenspel. Algerije had daarna nog altijd het beste van het spel, en de Duitse verdediging bleef zwak, maar het werd in minuten erna niet meer gevaarlijk. Na 35 minuten kreeg Duitsland de eerste kans: Thomas Müller kopte voorlangs. Vijf minuten later liet Algerije echter weer van zich spreken: Een schot van afstand werd van richting veranderd maar de Duitsers kwamen met de schrik vrij. Even later was er ook een grote schotkans voor Duitsland: Mario Götze wist een rebound van een afgeketst schot niet binnen te werken.

In de tweede helft begon Duitsland meteen gevaarlijk. Er kwamen meteen kansen, onder andere via een klutssituatie en een hoekschop. Ook via een snelle uittrap van doelman Manuel Neuer kwam er een gevaarlijke situatie. Duitsland bleef sterker in het begin van de tweede helft, maar kwam niet tot grote kansen, want het was Algerije dat vanaf de 65e minuut weer vaker gevaarlijk werd, maar ze speelden de mogelijkheden zwak uit. In de tachtigste minuut reeg Duitsland wel een enorme kans. Müller wist een kopkans niet om te zetten in een doelpunt, en ook de rebound was niet besteed aan invaller Andre Schürrle. Vlak voor tijd kreeg ook Bastian Schweinsteiger een enorme kopkans, maar ook die ging er niet in. Duitsland bleef tot het einde van de wedstrijd de beste kansen hebben, maar de bal wilde er niet in. Zo bleef het 0-0, wat een verlenging betekende.

Wat in de eerste 90 minuten niet lukte lukte in de verlenging direct: Schürrle wist in de tweede minuut van de verlenging meteen een voorzet in te schieten. Algerije kreeg nog een grote kans uit een corner om de 1-1 te maken, maar deze werd naast geschoten. In de tweede helft van de verlenging kon Algerije nooit meer écht gevaarlijk worden en zo bleef het 1-0. In de laatste minuut maakte Mesut Özil nog 2-0 na een uitgespeelde mogelijkheid waar Schurrle eerst nog een grote kans om zeep hielp, maar Özil scoorde de rebound en zo werd het 2-0. Één minuut later wist Algerije het nog even spannend te maken door een doelpunt van Abdelmoumene Djabou: 2-1. Dit doelpunt viel echter te laat, en zo mag Duitsland tegen Frankrijk aantreden in de kwartfinale.

Boateng in duel met Slimani (PRO SHOTS/Action Images)