'Volgende editie Down the Rabbit Hole wordt groter'

De tweede editie van het nieuwe festival Down the Rabbit Hole wordt iets groter. "Het is wel de bedoeling dat we groeien", zegt een woordvoerder van de organisatie, dat dit weekeinde voor het eerst werd georganiseerd. De organisatie, die ook verantwoordelijk is voor Lowlands, kondigde een tweede editie zondag al aan.

Ruim tienduizend festivalgangers zagen bands als De Staat, The Black Keys, The Naked and Famous en MGMT. Volgens de zegsman kan het festival, dat plaatsvindt in park De Groene Heuvels, in de toekomst mogelijk 35.000 bezoekers aan. "Dat is de capaciteit van de locatie."

Wat er kan geworden gedaan om meer bezoekers naar 'het kleine broertje van Lowlands' te trekken, is nu nog niet duidelijk. "Daar gaan we het de komende tijd rustig over hebben, maar we zijn op de goede weg." Het is wel zeker dat Down the Rabbit Hole in Beuningen blijft. "Het heeft zich echt bewezen als toplocatie."

De organisatie van het festival blikt verder tevreden terug op een geslaagde eerste editie. "Het publiek was een leuke mix van festivalgangers die vroeger naar festivals gingen maar dat nu niet meer deden en nieuwe festivalgangers", licht de woordvoerder toe. "Iedereen stond open voor een goede sfeer."