'Weefsel is van vermiste Nederlandse Panama'

Het dna-materiaal dat is gevonden in Panama is van de vermiste Lisanne Froon. Dat is gebleken uit onderzoek van een forensisch laboratorium in Panama-Stad. De familie is ingelicht. Dat meldt de NOS zondagavond.

Froon en haar vriendin Kris Kremers werden voor het laatst gezien op 1 april in het plaatsje Boquete. Over Kremers is nog geen uitsluitsel. Het dna-onderzoek naar de botten die donderdag werden gevonden is nog niet klaar.

Het DNA is vergeleken met dat van familieleden in Nederland. Van de drie monsters die zijn onderzocht bevatten er twee dna van Lisanne Froon, aldus de NOS. De uitslag van het onderzoek naar het derde monster wordt niet voor dinsdagavond verwacht.

Donderdag werden botten en twee verschillende schoenen gevonden, waarna in Panama-Stad is onderzocht of het dna overeenkomt met dat van Froon of Kremers. De families lieten vrijdag weten er sterk rekening mee te houden dat het gaat om beide vrouwen en toonden zich geschokt. In de Panamese hoofdstad wordt maandag om 17.00 uur een persconferentie gehouden over de twee vermiste Nederlandse vrouwen.