Queen Elizabeth geeft William helikopter cadeau

De Britse koningin Elizabeth heeft haar jarige kleinzoon prins William een helikopter voor zijn verjaardag gegeven. De royal heeft acht miljoen pond uitgegeven om hem te leasen voor de prins die zaterdag 32 kaarsjes mag uitblazen. Dat meldt de Britse krant Daily Mirror.

Volgens een woordvoerder van de koningin is de helikopter een vast aantal dagen en uren per jaar in hun bezit. "Daardoor krijg je goed waar voor je geld en is het veiliger dan wanneer je verschillende keren kort leaset", legt de zegsman uit.

Hoewel de helikopter een cadeautje is voor William, die vorige zomer na 7,5 jaar stopte als reddingspiloot, mogen ook de andere royals ervan gebruikmaken. "William en Kate hebben de komende jaren meer officiële verplichtingen dus zullen er wel de meeste in doorbrengen", zegt een ingewijde.

Wat de Britse prins doet tijdens zijn verjaardag is nog niet bekend. Verwacht wordt dat hij het in kleine kring viert. Hertogin Kate, met wie William in 2011 trouwde, vierde in januari al haar 32e verjaardag. Hun zoontje George is over iets meer dan een maand jarig. Op 22 juli mag de kleine prins één kaarsje uitblazen.