Costa Rica viert historische prestatie

De pers in Costa Rica komt vrijdag superlatieven tekort om de prestatie van de nationale ploeg te omschrijven. Na de tweede stunt van het toernooi, een 1-0 zege op Italië, bereikte het Midden-Amerikaanse land de tweede ronde van het WK.

"Costa Rica wordt een reus", kopt de krant La Nación. "We staan voor de tweede keer in de achtste finale op een WK." Dezelfde krant heeft op de site een mooie fotoreportage staan van de feestvreugde in de diverse steden van Costa Rica.

Ook Al Día heeft de prestatie van Costa Rica bovenaan op de website staan. "Costa Rica kwalificeert zich voor de achtste finale en verrast de wereld", heet het hier. De krant wijst erop dat Bryan Ruiz met zijn kopbal in de 45e minuut geschiedenis schreef.

Costa Rica Hoy viert de tweede WK-zege in twee duels met een kop in hoofdletters. "WE STAAN IN DE ACHTSTE FINALE, COSTA RICA SCHRIJFT GESCHIEDENIS!" De krant is ook verder euforisch. "De elf vandaag in het wit geklede strijders speelden de wedstrijd van hun leven en de voetbalgoden beloonden hen met een overwinning die goud waard was."

De zege leidde tot vreugde in het thuisland, beschrijft Costa Rica Hoy. "Tranen van geluk liepen over de gezichten van de meer dan vier miljoen Costa Ricanen nadat de nationale ploeg Italië versloeg."