Prandelli: "Geen reden voor paniek"

Na de zwaarbevochten zege op Engeland rekende heel Italië al op een startbewijs voor de volgende ronde. Costa Rica zette de ploeg weer met beide benen op de grond. De Centraal-Amerikanen boekten vrijdagavond een verdiende zege op de Wereldkampioen van 2006, en hebben de poule des doods zodoende overleefd. Ook Uruguay moest namelijk al buigen voor Costa Rica.

Cesare Prandelli baalt van de nederlaag tegen Costa Rica, maar weigert voorbarige conclusies te trekken. Hij hoopt de brand te blussen voordat het vuur zich verder verspreidt.

"Er is geen reden voor paniek, we zullen ons zo snel mogelijk moeten herstellen voor de wedstrijd van dinsdag", zo liet hij zich ontvallen ten overstaan van RAI TV. Dinsdag staat de beslissende ontmoeting met Uruguay op het programma. Luis Suarez en consorten verzamelden net als Italië drie punten. Engeland is nog puntloos en kan zich alvast opmaken voor de terugreis.

Volgens Prandelli kende de krachtmeting met Costa Rica een verdiende winnaar. "Het was een verdiende nederlaag, maar we wisten al dat we in een bijzonder zware poule zitten."

"We hadden geen verkeerde wedstrijdinstelling. Misschien was alles anders geweest als Balotelli zijn kans rond de dertigste minuut had afgemaakt, maar verder kunnen we nergens over klagen. We zullen alles geven tegen Uruguay."