DayZ per ongeluk in Steam-sale

Dean Hall, de maker van DayZ, was erg verbaasd toen hij DayZ in de Steam-sale zag staan. De game bevindt zich nog in de alpha-fase en op de Steam-pagina worden gamers afgeraden de game te kopen tenzij ze weten wat ze kunnen verwachten van een Early Access.

Twitterende gamers stuurden massaal berichten naar Dean Hall en Brian Hicks, de producer van DayZ, maar zij wisten van niets.

Developer en uitgever Bohemia Interactive heeft al gereageerd en zegt dat er iets mis is gegaan in de communicatie: "Brian and Dean have both been travelling and unavailable for some time. It's possible that there is an issue here caused by miscommunication which hopefully can be cleared up when they return to the office."

Het is mogelijk dat de prijs van DayZ tijdens de sale weer 23,99 euro wordt. Op dit moment staat de game nog online voor 20,39 euro.

Overigens staat er nog een andere Early Access-game tussen, Divinity: Original Sin. De lancering van de game stond voor 20 juni gepland, maar de release moest worden uitgesteld. Ontwikkelaar Larian geeft aan dat ze iets negatiefs in iets positiefs wilde veranderen en beschouwt de korting als een stimulans voor pre-orders.