Darter Van der Voort verslaat Kist in Oostenrijk

Het dartcircus strijkt neer in het Oostenrijkse Salzburg. Het vierde toernooi van de European Tour van de PDC heeft er plaats, de Austrian Darts Open. Zes Nederlanders doen er mee, waarvan Michael van Gerwen al geplaatst is voor de tweede ronde. 

Dirk van Duijvenbode was de eerste Nederlander die in actie kwam. Hij verloor met 3-6 van Rowby-John Rodriguez. Benito van de Pas mag zaterdag terugkomen na de 6-5 zege op William O'Connor. Hij zal in de tweede ronde aantreden tegen Kim Huybrechts. Het is voor Van de Pas zijn debuut op de Europese Tour. 

Er was ook een Nederlands onderonsje tussen Vincent van der Voort en Christian Kist. Van der Voort won eenvoudig met 6-2. In de eerste leg gooide hij bijna een negendarter, maar het ging mis met de laatste pijl op dubbel twaalf. Van der Voort zal in de tweede ronde spelen tegen Justin Pipe

Er komt later vandaag nog één Nederlander in actie. Salmon Renyaan neemt het op tegen Bernd Roith. Naast die wedstrijd zijn er nog zeven andere eersterondepartijen. Zo neemt Marc Webster het op tegen Ronnie Baxter en Arron Monk speelt tegen Stephen Bunting.

Uitslagen eerste ronde Austrian Darts Open

Darter Darter Uitslag
Ben Ward Barrie Bates 6-4 
Kevin Dowling Andy Smith 3-6 
Dirk van Duijvenbode Rowby-John Rodriguez 3-6 
Dennis Smith Mensur Suljovic 5-6 
Mark Walsh Andrew Gilding 4-6 
William O'Connor Benito van de Pas 5-6 
Vincent van der Voort Christian Kist 6-2 
John Part Marko Kantele 6-5