Yaya en Kolo Touré rouwen om dood broer

Het Ivoriaanse kamp is opgeschrikt door tragisch nieuws. Ibrahim Touré, de jongere broer van Kolo Touré en Yaya Touré, is donderdag 19 juni om het leven gekomen. Dat meldt de Ivoriaanse voetbalbond middels een officieel statement.

Het nieuws komt slechts enkele uren nadat Ivoorkust de tweede groepswedstrijd, tegen Colombia, met 2-1 verloor. Aan de zijde van de Ivorianen stond Yaya Touré negentig minuten lang op het veld. De Ivoriaanse voetbalbond (FIF) maakt het tragische overlijden wereldkundig. "De FIF meldt het overlijden van Oyala Ibrahim Touré, die op donderdag 19 juni in Manchester om het leven is gekomen.

"In deze verschrikkelijke situatie willen de spelers en alle leden van de Ivoriaanse delegatie in Brazilië hun steun betuigen aan de gebroeders Touré en de rest van hun familie. De president van de voetbalbond roept alle Ivorianen op om voor ze te bidden."

Ibrahim Touré was net als zijn twee oudere broers professioneel voetballer. De afgelopen periode stond hij in Libanon onder contract. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.