Honda: "Moeten blijven vechten"

Japan heeft zichzelf donderdagnacht geen goede dienst bewezen. Ook in overtalsituatie kwam de ploeg niet voorbij Griekenland (0-0). Dit tot ergernis van Keisuke Honda. Omdat de eerste groepswedstrijd tegen Ivoorkust al verloren was gegaan, kan Japan niet tevreden zijn met een punt tegen de Europees Kampioen van 2004.

Het bereiken van de tweede rond hangt aan een zijden draadje. "We wisten op voorhand al dat we twee groepswedstrijden moesten winnen", zei Honda tegenover NTV, nadat hij zijn prijs voor de Man van de Wedstrijd in ontvangst had genomen. "Dus het is teleurstellend dat we de bal niet in het doel kregen."

Mede vanwege de vroege rode kaart van Konstantinos Katsouranis was Japan de bovenliggende partij tegen Griekenland, maar tot een treffer leidde dit veldoverwicht niet. "Het resultaat is het enige dat telt, dus ondanks onze aanvallende speelwijze hebben we niets", aldus Honda.

Volgens de voormalige middenvelder van VVV-Venlo was zijn tegenstander uit op een gelijkspel. "Griekenland wist dat ze bij een gelijkspel en een zege in de laatste wedstrijd door kunnen gaan, en wij lieten ons daarin meeslepen. We moeten blijven vechten en mogen niet opgeven."

Na twee wedstrijden in Groep C is Colombia al zeker van de tweede ronde. Ivoorkust bezet de tweede plaats met drie punten, gevolgd door Japan en Griekenland met ieder één punt.