Meisje in cel voor gefilmde mishandeling Enschede

De politie heeft maandag een 15-jarig meisje uit Enschede aangehouden op verdenking van een poging tot doodslag op 10 juni. Ze zit nog vast. Vier anderen van 14 jaar zijn dinsdag aangehouden voor medeplichtigheid, laat het Openbaar Ministerie donderdag weten. Een filmpje van de mishandeling werd op social media geplaatst.

Op het filmpje is te zien dat een meisje trappen in het gezicht, op de rug en op het hoofd krijgt. Het incident gebeurde bij het Agrarisch Opleidingen Centrum. Regionale media melden dat de school leerlingen heeft gevraagd het filmpje te wissen. De dader zou vijf dagen zijn geschorst.

De politie stelde een onderzoek in naar de mishandeling nog voordat het slachtoffer vorige week donderdag aangifte deed. Verklaringen leidden de politie naar de verdachten. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van het 15-jarige meisje verlengd. De rol van de vier anderen, die dinsdag werden vrijgelaten, wordt nog onderzocht. Omdat het om minderjarigen gaat, geeft het OM geen verdere details.