[Groep B] Uitslag Spanje - Chili

Voor regerend wereldkampioen Spanje zit het Wk er al na de eerste ronde op. Na de 1-5 nederlaag tegen Nederland was vanavond Chili met 0-2 te sterk. Hierdoor zijn Chili en Nederland zeker van de volgende ronde en gaan ze in een onderling duel uitmaken wie er groepswinnaar wordt.

Het was vanaf de eerste minuut duidelijk dat Chili zich niet de underdog voelde en ging voor de aanval. Het eerste gevaar kwam van Vargas, maar zijn schot ging net naast. Spanje probeerde daarna het initiatief te nemen, maar het was Chili wat vervolgens op voorsprong kwam. Na een snelle aanval omspeelde Vargas Casillas en scoorde zo de 1-0. Spanje, dat moest winnen om zicht te houden op de volgende ronde, ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. 

Er waren kansjes voor Xabi Alonso en Costa, maar met weinig succes. Nog voor rust was het doek gevallen voor de winnaar van de laatste drie grote toernooien. Een vrije trap van Sanchez werd nog weggebokst door Cassilas, maar de bal belandde in de voeten van Aranguiz. Die liet die mogelijkheid niet onbenut en verdubbelde de score.

De tweede helft begon Spanje aan een bijna onmogelijke opdracht. Al snel waren er kansen voor Costa en Busquets, maar deze werden niet benut. Daarna zakte de hoop weg kwam het niet in de buurt van een doelpunt.


Alexis Sanchez in duel met Sergio Busquets (PRO SHOTS/Stanley Gontha)

Spanje

0 - 2

Chili

     20' Vargas 
 43' Aránguiz 
 
 Gele kaart: Xabi Alonso (Spanje), Vidal, Mena (Chili)
 
Stadion: Estádio Mário Filho (Maracanã), Rio de Janeiro
Toeschouwers: 74.101
Arbiter: Geiger (VS)
 
Opstelling:   Opstelling:
Casillas
Azpilicueta
Martínez
Ramos
Alba
Pedro (Cazorla/76)
Busquets
Silva
Xabi Alonso (Koke/46)
Iniesta
Costa (Torres/64)
  Bravo
Silva
Medel
Jara
Isla
Aránguiz (Gutiérrez/64)
Vidal (Carmona/87)
Díaz
Mena
Sánchez
Vargas (Valdivia/85)