[Groep F] Uitslag Iran - Nigeria

Iran en Nigeria zijn het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië begonnen met een gelijkspel. In een weinig hoogstaand duel in Curitiba was de beginstand ook de eindstand: 0-0. Gisteren versloeg in deze Groep F Argentinië Bosnië-Herzegovina al met 2-1.

Nigeria begon goed aan de wedstrijd en zette aanvankelijk Iran stevig onder druk. Dit leidde tot een aantal kansen voor onder meer Moses en Musa en zelfs een doelpunt, maar Iran kreeg hulp van de arbiter. Doelman Alireza Haghighi zou gehinderd zijn door een Nigeriaanse speler, maar uit de herhaling bleek dat de goalie last had van zijn eigen defensie.

Iran kon er in het eerste bedrijf zeer weinig tegenover stellen. De ploeg probeerde het wel, maar oogde compleet machteloos. Pas na een half uur spelen kon de eenzame spits Reza Ghoochannejhad gevaar stichten. Zijn kopbal uit een hoekschop werd door doelman Vincent Enyeama gekeerd.

Na rust was aanvankelijk eenzelfde spelbeeld te zien, Nigeria viel wel aan, maar was niet bij machte om het Iran echt lastig te maken. Het niveau werd minder en minder, maar toch kwamen er voor beide doelen nog enkele mogelijkheden. Ghoochannejhad schoot enkele malen net naast en over, terwijl invaller Alireza Jahanbakhsh de bal net niet op Nigeriaans doel kon koppen. De Super Eagles kregen via Shola Ameobi een aantal mogelijkheden, maar ook hij had zijn vizier niet op scherp staan, waardoor het duel doelpuntloos bleef.

Iran

0 - 0

Nigeria

 
 Gele kaart: Teymourian (Iran)
 
Stadion: Arena da Baixada, Curitiba
Toeschouwers: 39.081
Arbiter: Vera (Ecu)
 
Opstelling:   Opstelling:
A.Haghighi
Montazeri
Hosseini
Sadeghi
Pooladi
Heydari (Shojaei/89)
Teymourian
Hajsafi
Nekounam
Dejagah (Jahanbakhsh/78)
Ghoochannejhad
  Enyeama
Ambrose
Omeruo
Oboabona (Yobo/29)
Oshaniwa
Musa
Onazi
Azeez (Odemwingie/69)
Mikel
Moses (Ameobi/52)
Emenike