Queen komt met oud livealbum

Queen brengt later dit jaar niet alleen een plaat met nieuwe nummers uit. In september verschijnt ook een livealbum. Dat heeft de band maandag laten weten aan verschillende muziekbladen.

De 'nieuwe' plaat Live at the Rainbow '74 werd op 31 maart 1974 opgenomen in Rainbow Theatre in Londen. De band wilde het livealbum destijds meteen uitbrengen, maar koos er toch voor om eerst met studioplaat Sheer Heart Attack te komen. Live at the Rainbow, waarop de band nummers als Killer Queen en Seven Seas of Rhye ten gehore brengt, verschijnt op 8 september ook op dvd.

Eerder dit jaar liet Queen-gitarist Brian May al weten dat aan het eind van het jaar een nieuw studioalbum uitkomt. Op de plaat staan nooit eerder uitgebrachte nummers die met zanger Freddie Mercury zijn opgenomen in de jaren tachtig. Het album gaat waarschijnlijk Queen Forever heten.

Queen heeft sinds de dood van Mercury, die in 1991 op 45-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van aids, slechts een nieuw studioalbum uitgebracht. In 1995 verscheen Made in Heaven. Queen trapt donderdag zijn Amerikaanse tournee af. Zanger Adam Lambert is sinds 2012 de vervanger van Mercury.