[Groep D] Uitslag Engeland - Italië

Italië heeft een belangrijke stap gezet in Groep D door Engeland te verslaan. De Engelsen kregen meer kansen, maar de Italianen waren effectiever: 1-2. Costa Rica blijft hierdoor de verrassende leider van Groep D.

Engeland begon sterk en probeerde meteen de vervanger van de geblesseerde Gianluigi Buffon, Salvatore Sirigu, onder vuur te nemen. Drie afstandsschoten gingen maar net naast. Even later wist Italië ook al kansjes te krijgen. Een bal werd tegen de hand van Glen Johnson geschoten in het strafschopgebied, maar arbiter Björn Kuipers oordeelde dat hij zijn arm naast zijn lichaam had. Tot halverwege de eerste helft bleef het bij afstandsschoten, maar in de 24e minuut wist Danny Wellbeck met een mooie actie de verdediging te passeren en de bal voor te geven, maar Daniel Sturridge kon net niet scoren.

Italië werd vervolgens iets sterker, en kwam uit een korte corner op voorsprong. Door een handig overstapje van Andrea Pirlo kon Claudio Marchisio van 20 meter uithalen, en een lage, geplaatste bal was Joe Hart te machtig. Engeland sloeg echter meteen terug. Wayne Rooney kreeg de bal op links aangespeeld en gaf een voorzet op maat, die Sturridge binnen kon tikken: 1-1. Bij die 1-1 volgde ook een opmerkelijke blessure: De fysiotherapeut van Engeland raakte geblesseerd aan de voet en moest per brancard weggevoerd worden. Vlak voor de rust kreeg Italië nog twee kansen, in de extra tijd. Mario Balotelli wipte een balletje over Hart heen vanaf de zijkant, maar Phil Jagielka redde van de lijn. Even later werd de bal in de korte hoek tegen de paal geschoten vanaf de zijkant.

Italië kwam in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Antonio Candreva kon een goede voorzet geven en Balotelli mocht vrij inkoppen: 1-2. Engeland kreeg vervolgens de betere kansen, onder andere via Rooney. Tegen het eind van de wedstrijd leek Engeland op, en zodoende bleef het 1-2.

Engeland

1 - 2

Italië

37' Sturridge    35' Marchisio