Jazzzanger Jimmy Scott (88) overleden

Jazzzanger Jimmy Scott is donderdag thuis in Las Vegas in zijn slaap overleden. Dat heeft zijn vrouw Jeanie bekendgemaakt. Scott, die al een tijdje gezondheidsproblemen had, werd 88 jaar oud.

Scott stond bekend om zijn hoge, kinderlijke stem, die hij had omdat hij leed aan het Syndroom van Kallmann. Bij die aangeboren afwijking komt het lichaam niet op een natuurlijke manier in de puberteit. De zanger was lange tijd niet veel groter dan 1.50 meter. Op zijn 37e groeide hij nog zo'n twintig centimeter. Scott leed verder aan hartfalen en dronk en rookte veel.

De zanger scoorde in 1949 zijn eerste grote hit met Everybody's Somebody's Fool. Zijn album All the Way leverde hem een nominatie op voor een Grammy Award.

Scott zong met artiesten als Elton John, Lou Reed en Sting en verscheen in de finale van tv-serie Twin Peaks. Daarin bracht hij het nummer Sycamore Trees ten gehore, dat hij samen met David Lynch schreef. "Ik hou van de showbizz", zei de zanger in 2004 in een interview. "Het is mijn leven, schat, en ik probeer ervan te genieten."


Everybody's Somebody's Fool - Jimmy Scott (Bron: YouTube - baosoulshiner)