Stromae verkoopt meeste cd's op Pinkpop

Het optreden op Pinkpop heeft Stromae geen windeieren gelegd. Zijn tweede album Racine Carrée ging tijdens het festival het vaakst over de toonbank. Dat liet muziekwinkel Plato, die als enige platen verkoopt op het festivalterrein, maandagavond weten aan Novum Nieuws.

De Belgische zanger, die maandagmiddag hits als Papaoutai en Formidable speelde op het 3FM Stage, wist de meeste albums te verkopen terwijl hij geen signeersessie bij Plato heeft gedaan. Deze sessies hebben een gunstig effect op de verkoop van de cd's. Zo staan meerdere bands en artiesten die een krabbel zette op hun schijfje in de top tien van best verkochte platen.

Chef'Special, dat zondag optrad en wel een signeersessie deed, is op de tweede plek in de lijst met best verkochte platen te vinden. Hoewel de band maandagmiddag nog bovenaan stond met zijn plaat Passing Through, wist Stromae de Haarlemse heren uiteindelijk toch te verslaan. Het debuutalbum van de Britse band Bastille, die zaterdag op Pinkpop stond, maakt de top drie compleet. De Britten gaven evenmin een signeersessie.

Vorig jaar wist Thirty Seconds to Mars, mede dankzij een signeersessie, de meeste albums op het festivalterrein te verkopen. Het was toen ook de eerste keer dat Plato cd's verkocht tijdens Pinkpop. In het verleden werd dat gedaan door Free Record Shop, maar die besloot al voor het uiteindelijke faillissement te stoppen met de cd-verkoop op het festival.

Formidabele prestatie.