Boko Haram ontvoert weer twintig vrouwen

Vermoedelijke strijders van de Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram hebben in het noordoosten van het land opnieuw twintig vrouwen ontvoerd. De ontvoering vond plaats in een nomadennederzetting vlakbij Chibok, waaruit Boko Haram in april al eens honderden schoolmeisjes wegvoerde. Dat meldt de burgerwacht in de regio, die is opgericht om de aanvallen van de radicaalislamitische beweging het hoofd te bieden.

De ontvoerders vielen het kamp, dat bekendstaat als Garkin Fulani, donderdagmiddag binnen, zei burgerwacht Alhaji Tar maandag. Ze dreven de vrouwen onder dreiging van vuurwapens hun auto's in. Ook drie jongemannen die tegen hen in het geweer kwamen zijn meegenomen. De aanvallers verdwenen vervolgens met hun gevangenen in de wildernis van de afgelegen deelstaat Borno.

De burgerwacht 'heeft nog geprobeerd de achtervolging in te zetten toen we drie uur nadien van de ontvoering hoorden, maar onze voertuigen kunnen niet zover rijden, en we ontvingen te laat bericht', zei Tar.

Het leger zegt afgelopen weekeinde overvallen van Boko Haram op meerdere dorpen in Borno en buurstaat Adamawa te hebben verijdeld. Zaterdagavond zouden militairen meer dan vijftig strijders van de terreurgroep hebben gedood die op rooftocht waren. Veel Nigerianen klagen dat het leger hen niet tegen Boko Haram beschermt.