SP wil graaiers in de zorg aanpakken

Je hebt politieke partijen die voornamelijk hard gillen en politieke partijen die daadwerkelijk met werkbare oplossingen proberen te komen. De SP Amsterdam lijkt bij die laatste groep te horen. Als het aan de voormalige Maoïstische beweging ligt, gaat de gemeente niet meer samenwerken met zorginstellingen die een grootgraaier in het bestuur hebben zitten.

Zorgorganisaties die hoge beloningen verstrekken aan hun talenten aan de top, dienen volgens de SP bij het uitdelen van gemeentelijke aanbestedingen buiten de boot te vallen.

SP-raadslid Remine Alberts is er verbolgen over dat geld dat eigenlijk voor het verlenen van zorg bedoeld is, bij een bestuurder terecht komt. Zelf gebruikt ze het woord 'gênant'. "Overal vallen ontslagen, mensen raken hun zorg kwijt. Ik vind het niet te verkopen. Als deze instanties hier zelf niets aan willen doen, dan doen we gewoon geen zaken meer met ze", reageert de SP'er bij het zien van de lijst die vakbond Abvakabo FNV vandaag publiceerde.

Ook Zorgwethouder Eric van den Burg vind het niet kunnen dat een zorgdirecteur meer verdient dan Mark Rutte. Ondanks zijn VVD-achtergrond is de wethouder van mening dat zorgmedewerkers en cliënten gedupeerd worden met de huidige geldstromen.

Ook de plaatselijke PvdA heeft gereageerd. Zij vinden het een goed idee de gemeente geen thuiszorg meer laten te inkopen, bij instellingen waarbij de bestuurder meer verdient dan de burgemeester.