Nepmedium veroordeeld tot tien jaar cel

Eem Britse 'sjamaan' is veroordeeld tot tien jaar cel voor oplichting. Haar klanten kwamen naar haar toe voor hulp bij problemen, bijvoorbeeld met hun gezondheid of in hun werk. Het medium tilde ze voor ruim 1,2 miljoen euro.

Juliette D'Souza zei tegen haar klanten dat ze geld wilde om als offer aan een heilige boom in de Amazone te hangen. In werkelijkheid gebruikte ze het geld om designertassen, luxe vakanties en antieke meubels van te kopen.

Volgens de rechter heeft D'Souza de levens van haar slachtoffers 'verwoest' uit pure hebzucht. Ze zou haar clientèle volledig van haar afhankelijk gemaakt hebben. Zo had ze een vrouw gezegd dat ze achttienduizend pond (22 duizend euro) moest overmaken, omdat haar partner anders zou overlijden.

Juliette D'Souza kreeg de hoogste straf die voor dergelijke misdaden in het wetboek staat. Sylvia Eaves, een voormalige operazangeres die voor ruim 430 duizend euro het schip in ging, zegt voornamelijk blij te zijn dat de vermeende spiritueel genezeres geen nieuwe slachtoffers meer kan maken.