'Geen vacature Henk Krol in 50Plus-soap'

Oud-fractievoorzitter van 50Plus Henk Krol hoeft nog niet in de startblokken te gaan staan om weer bij de partij aan de slag te gaan. "Er zijn geen stokjes om over te nemen. Er is geen vacature", zei fractievoorzitter Norbert Klein woensdagavond in Nieuwsuur.

Klein herhaalde niet van plan te zijn op te stappen. Hij had de partij dinsdag laten weten dat hij zijn enige partijgenoot in de Tweede Kamer Martine Baay eruit wilde zetten. Het bestuur waarschuwde hem dat niet te doen. Woensdag kondigde Klein toch aan zijn partijgenoot eruit te zetten. Het bestuur zegde vervolgens het vertrouwen in hem op.

De regels zijn echter zo dat Klein op papier voorzitter van de 50Plus-fractie blijft. Het bestuur heeft inmiddels unaniem zijn vertrouwen in Baay uitgesproken. Zij wordt het gezicht van de partij, maar doet dat als voorzitter van de eenmansfractie Baay.

Algemeen wordt aangenomen dat Krol dolgraag bij de partij terugkeert en oprichter Jan Nagel sloot in EenVandaag niet uit dat Krol terugkeert. Baay en Klein zijn echter niet van plan op te stappen, daarom zit een terugkeer er volgens Klein niet in.